Univers

[ENG] L’Univers is a research visualization project that pretended to bring a transversal scope of resources, concepts and competences that the different undergraduate courses have at University Pompeu Fabra. From a study of field and surveys, we developed an interactive interface to visualise and compare the authors, works, concepts and profiles more quoted for the students and teachers. 2008.

[CAT] L’Univers és un projecte de recerca que pretenia incidir i donar visibilitat a la transversalitat de recursos, conceptes i competències de les diferents assignatures dels estudis de Comunicació Audiovisual de la Universitat Pompeu Fabra. A partir d’un estudi de camp i l’eleboració d’unes enquestes es va desenvolupar una interfície interactiva per a visualitzar, creuar i comparar els autors, obres, conceptes i perfils més citats pels estudiants i professors. Durant una segona fase del projecte, l’estudi es va dur a terme amb totes les facultats de la universitat. 2008.

Credits:

  • Direction: Pere Freixa.
  • Creative coding in Html 5, Js and AS3: Carles Sora.
  • Production: USID Estudis de Comunicació Audiovisual de la UPF.

Papers:

  • Freixa, Pere; Sora, Carles (2010). “UPF Univers: An interactive and participative visual data project about the unversity context”. Hipertext.net
  • Freixa, P., Sora C. (2009): “Univers de Comunicació Audiovisual: un projecte transversal de socialització”A Actes del 5 Congrès Internacional de Docència Universitària i Innovació, Universitat de Lleida.
  • Freixa, P., Sora C (2008).: “Representar l’univers referencial: estratègies per a la visibilitat dels processos de socialització a la universitat”. A Actes del Congrès Internacional UNIVEST08, Universitat de Girona.
  • Freixa, P., Sora C. (2008): “Proyecto Universo de la Comunicación Audiovisual: una representación visual, transversal y participativa en la red”. A actes del Congrès ID+TIC08, Universidad Alcalá de Henares, Madrid.

Captura de pantalla 2014-02-11 a les 16.17.50